Laden

Albatros

Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center

De albatros is een superzwever. Hij zweeft grote delen van het jaar boven de oceaan. Tijdens zijn speurtochten naar voedsel legt hij duizenden kilometers af. Dat kan alleen, doordat zijn manier van vliegen nauwelijks energie kost. Met zijn lange vleugels maakt hij gebruik van de verandering van de windsnelheid vlak boven de golven. Alleen om te broeden komen albatrossen aan land. Ze nestelen op onherbergzame, en dus veilige, eilanden in de zuidelijke oceanen.

Minder weergevenMeer informatie
  • Titel: Albatros
  • Locatie: Zuidelijke oceanen
  • Rechten: Naturalis Biodiversity Center / CC-BY 4.0
  • Wetenschappelijke naam: Diomedea exulans L.
  • Registratienummer : NNP.000002
  • Meer informatie: http://www.natuurinformatie.nl/ndb.wnf/natuurdatabase.nl/i000424.html
  • Lengte: Spanwijdte: 3,5 m
  • Klasse: Zoogdier
  • Gewicht: 8 - 12 kg
  • Eetgewoontes: Inktvis, vis, kreeftachtigen

Aanbevolen

Homepage
Verkennen
Dichtbij
Profiel