Laden

Alken zijn ware acrobaten, zowel in het water als in de lucht. Ze kunnen wel 120 meter diep duiken, op zoek naar zandspiering en andere vis. Als ze vliegen bewegen ze razendsnel met hun vleugels.

Net als veel andere zeevogels broeden alken in kolonies op rotsachtige kusten, vaak samen met zeekoeten. Ze leggen maar één ei per seizoen. In Nederland is het een schaarse doortrekker en wintergast langs de kust.

Minder weergevenMeer informatie
  • Titel: Alk
  • Locatie: Noorden Atlantische Oceaan
  • Rechten: Naturalis Biodiversity Center / CC-BY 4.0
  • Wetenschappelijke naam: Alca torda
  • Meer informatie: http://www.natuurinformatie.nl/ndb.wnf/natuurdatabase.nl/i000618.html
  • Lengte: 37 - 39 cm; spanwijdte 63 - 67 cm
  • Klasse: Vogel
  • Gewicht: 700 gram
  • Eetgewoontes: Vis (vooral zandspiering en lodde), ook wormen en weekdieren

Aanvullende items

Aanbevolen

Homepage
Verkennen
Dichtbij
Profiel