Laden

Bengaalse stern

Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center

Ze worden de zwaluwen van de zee genoemd. Dat komt door hun gevorkte staart en wendbare lichaam. Deze zeevogels zijn echte acrobaten. Ze jagen op vis door te duiken. Als ze hun prooi zien blijven ze even boven het water hangen en dan duiken ze loodrecht het water in en grijpen de vis met hun spitse snavel.

Minder weergevenMeer informatie

Details

  • Titel: Bengaalse stern
  • Locatie: Langs kust Hoge Noorden, zee rond zuidpool; tussengelegen kusten als doortrekker
  • Rechten: Naturalis Biodiversity Center / CC-BY 4.0
  • Wetenschappelijke naam: Thalasseus bengalensis
  • Meer informatie: http://www.natuurinformatie.nl/ndb.wnf/natuurdatabase.nl/i000616.html
  • Lengte: 33 - 35 cm
  • Klasse: Vogel
  • Gewicht: 95 - 125 gram
  • Eetgewoontes: Kleine visjes, kreeftachtigen en wormen

Aanvullende items

Aanbevolen

Vertalen met Google
Homepage
Verkennen
Dichtbij
Profiel