Loading

THE “W” AT THE ENTRANCE OF WALT DISNEY CONCERT HALL

Mathew Imaging

LA Phil

LA Phil

The first view of Walt Disney Concert Hall most people see is the curving stainless steel skin of the building’s exterior. Resembling silver sails, the curves echo the billows in the auditorium and play off the bowed cornice of the Dorothy Chandler Pavilion, forging a link between new and old.

In architect Frank Gehry’s original design, Walt Disney Concert Hall was intended to be clad in stone. After receiving much acclaim for his titanium building in Bilbao, however, he was urged to change the stone to metal. With this new material Gehry was able to tweak the shape of the exterior, creating the iconic silver sails we see today.

Show lessRead more
  • Title: THE “W” AT THE ENTRANCE OF WALT DISNEY CONCERT HALL
  • Creator: Mathew Imaging

Recommended

Home
Explore
Nearby
Profile