Fabrice Hünd

Born Jul 24, 1961

Fabrice Hünd, als kunstenaar werkend onder de naam Fabrice is een Nederlands beeldend kunstenaar. Hij is opgeleid aan de Boumanacademie en de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam.
Fabrice maakt schilderijen, tekeningen en sculpturen. Na zijn opleiding aan de Rijksakademie verwierf Fabrice naamsbekendheid o.a. door de vele kleurrijke wandschilderingen, die hij in de openbare ruimte van Amsterdam realiseerde. De twee bekendste hiervan zijn wellicht Kunst in de Bogen bij de Haarlemmer Houttuinen en Fluorescerende sporenelementen in de thans afgesloten verbindingstunnel van perron 1 naar perron 2 van het Muiderpoortstation Muiderpoortstation. Zijn werk in de openbare ruimte haalde vele malen de landelijke pers en op Youtube zijn diverse interviews van Fabrice te zien uit de periode 1993-2000.
Tussen 1985 en 1990 won Fabrice twee maal de F.C. Uriotprijs met zijn autonome schilderwerk.
Nadat Fabrice vele jaren had geexperimenteerd in verschillende schilderrichtingen en stijlen, ontstond zijn eigen handschrift, dat zich kenmerkt door een combinatie van dansende lijnen en expressief kleurgebruik, waarmee Fabrice streeft naar bezieling van stilstaande beelden.
Show lessRead more
Wikipedia

Discover this artist

5 items

Google apps