Rock'n'popmuseum

Het rock'n'popmuseum is een muziekmuseum in het Duitse Gronau. Het werd geopend op 21 juli 2004 en richt zich op de pop- en rockgeschiedenis sinds het einde van de 19e eeuw.
Het museum is gevestigd in een voormalige textielfabriek. Het is vier verdiepingen hoog en heeft nog een voormalige turbinehal waar geregeld concerten worden gehouden. Het museum organiseerde concerten van onder meer T. Rex, Kim Wilde en de Gronause Udo Lindenberg. Op de bovenverdieping is de studio nagebouwd van Can, een Duitse Krautrock-band uit de jaren zeventig. Hier kunnen bezoekers ook zelf muziek maken. Verder is er nog een karaokestudio aanwezig en kunnen kinderen een eigen videoclip maken.
Er worden soms rondleidingen gegeven waarbij de gids de achtergronden van de verschillende stukken in hun periode plaatst. Het museum begint de geschiedenis van de popmuziek bij de wals- en kamermuziek uit de 19e eeuw en rolt het verder uit naar de huidige tijd. Onderwerpen komen aan de orde als de flowerpower, hippiecultuur, Schlagermuziek en muziek als propagandamiddel. Ook zijn er wisselende exposities te zien.
Het museum toont allerlei muziekinstrumenten en attributen die door de jaren heen zijn gebruikt.
Show lessRead more
Wikipedia

Discover this place

42 items
Google apps