állatok különböző módon történő megjelenítésének bemutatása - készítette Nagy Angéla

Galériám elemei az őskori és ókori állat ábrázolások különböző formáit mutatja be.

A képen oroszlánok, lovak és egyéb állatok láthatóak, melyeket zsúfolt tömegben, az emberekkel együtt ábrázoltak. A kép hangulata dinamikus.
Számomra furcsa ábrázolás. Mintha egy kígyóból készített palást lenne az ember hátán, ugyanakkor az ember - állat békés együttélés is megfigyelhető a képen. Mintha "kutyát sétáltató" idős embert látnák.
A képen az ember-állat kapcsolat kentaur képében jelenik meg. Nem világos, hogy milyen kapcsolatban áll a másik állattal, ami valószínűleg egy bak, de itt már a vadászat hangulata fellelhető.
Az egy egyiptomiaknál a macska, mint szent állat szerepelt a köztudatban.
Itt is megfigyelhető az ember - állat kapcsolat. Az isteneknek állat fejet tulajdonítottak. Véleményem szerint ezzel az állatok előtt tiszteletüket tették.
Az állatok párban láthatóak, misztikus, vallásos mozdulatot ábrázolva.
A szobor alapján tiszta képet kaphatunk egy akkor hal formájáról, valamint további állatok ábrázolása is észrevehető rajta, melynek biztosan nem csak díszítő funkciója volt.
A kis figura egy egér fejű állatot ábrázol. Az állatnak szerintem kínai kultúrára jellemző stílusa van, a porcelán használata is erre utal.
A bölcsnek tűnő emberi fej az állatok "királyának", az oroszlánnak a testén áll. Éppen fordítva, mint az egyiptomi ábrázoláson
Állatok egy funkcionális tárgyon láthatóak. Egymással harcot vívva.
Credits: All media
This user gallery has been created by an independent third party and may not always represent the views of the institutions, listed below, who have supplied the content.
Translate with Google
Home
Explore
Nearby
Profile