Γυμνό

Αυτή η ψηφιακή γκαλερί είναι αφιερωμένη στο γυναικείο και ανδρικό γυμνό. Το γυμνό πάντα ήταν ερεθιστικό αλλά και ταυτόχρονα για μερικούς προκλητικό έως και ρατσιστικό. Αν δεν υπήρχε το γυμνό στη ζωή απ' τα αρχαία χρόνια μαζί με την πρόκληση, την ερεθιστικότητα, την αποκάλυψη της εσωτερικής σωματικής αρετής, πολλά ιστορικά πράγματα, αναμφίβολα, δεν θα είχαν προχωρήσει. Η ιστορία πολλές φορές δεν μας αποκαλύπτει ακριβώς πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αλλά κάποιος αν το ψάξει, σίγουρα θα βρει μια γυναίκα να κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά, και σπανιότερα να κρύβεται ένας άνδρας.

Έρως και Ψυχή, 1867. Αυτή η εικόνα μας απεικονίζει την Ψυχή και τον Έρωτα. Και οι δυο τους φαίνονται νέοι σε ηλικία. Ο Έρωτας έχει βγάλει ένα βέλος και το κρατάει, θαρρείς σαν να θέλει να χτυπήσει κάποιον. Το βλέμμα του έχει καρφωθεί κάπου, και το πρόσωπό του έχει πάρει την μορφή ενός μικρού παιδιού. Απ' την άλλη, βλέπουμε την Ψυχή ημίγυμνη, και το κάτω μέρος του σώματός της να είναι καλυμμένο με κάτι σαν σεντόνι. Το πάνω μέρος είναι ακάλυπτο και φαίνεται το καλοστημένο στήθος της. Το δέρμα της είναι λευκό. Το πρόσωπό της είναι ήρεμο, και αυτό μας δηλώνει την αγνότητά και αθωότητά της. Τα χέρια της βρίσκονται πάνω απ' το κεφάλι της, το οποίο μας δηλώνει ότι ίσως και να κοιμάται. Το φόντο μας βάζει στην σκέψη του παραδείσου.Το φόντο είναι καθαρό, με έναν γαλάζιο ουρανό και τα χρώματα της φύσης να είναι καταπράσινα, το οποίο μας δηλώνει ότι είναι Άνοιξη με Καλοκαίρι.
Η Αφροδίτη του Ουρμπίνο, 1538. Αυτή η εικόνα, μας παραπέμπει σε μια κοπέλα, η οποία ποζάρει για κάποιον ζωγράφο. Έχει ξαπλώσει σε έναν καναπέ, κρατώντας κάποια λουλούδια στο αριστερό χέρι της, και όχι κάποιο είδος φρούτου. Τα μαλλιά της είναι ξανθά και πλούσια, τα οποία πέφτουν χαλαρά στον ώμο της. Αυτή η γυναίκα είναι γυμνή, και φαίνεται ότι αγαπάει και φροντίζει το σώμα της. Πίσω στο φόντο μπορούμε να διακρίνουμε απ' το παράθυρο πως βραδιάζει, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε ένα κοριτσάκι να ψάχνει κάτι σε ένα σεντούκι, και ακριβώς δίπλα διακρίνουμε μια γυναίκα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι κάποια υπηρέτρια ή κάποια γυναίκα του σπιτιού.
Στέκεται γυμνός ο Κολοσσός, Αντίγραφο, το 1989 - 1992. Να σημειωθεί αρχικά, ότι δεν υπάρχει κάποιο άγαλμα του αυθεντικό, και ότι υπάρχει είναι αντίγραφο. Σε αυτήν την εικόνα διακρίνουμε ένα απ' τα αντίγραφα αγάλματα του. Μπορούμε να παρατηρήσουμε πως είναι γυμνασμένος, οι μυς του διακρίνονται. Γενικότερα, παρατηρούμε πως έχει μεγάλη σωματική δύναμη. Η ομορφιά αυτού του άνδρα διακρίνεται με μεγάλη ευκολία. Είναι ένας άνδρας καλοστεκούμενος!
Venus With The Organ Player Around 1550
Το όνειρο, 1910. Σε αυτή την εικόνα βλέπουμε μία γυναίκα καθισμένη σε έναν πιθανών καναπέ. Μπορούμε να πούμε ότι ίσως είναι στην ζούγκλα, διότι διακρίνουμε εξωτικά φυτά, μαζί με λιοντάρια, στο βάθος έναν ελέφαντα, και πτηνά. Το μέρος είναι τόσο μαγευτικό όσο και τα δέντρα που ξεπροβάλλουν με τους καρπούς τους.
Credits: All media
This user gallery has been created by an independent third party and may not always represent the views of the institutions, listed below, who have supplied the content.
Translate with Google
Home
Explore
Nearby
Profile