Lakonikus "ékszertörténelem"

Gyűjtésemben különféle ékszereket szedtem csokorba, melyek többségében lenyűgöző részletességgel és ízléssel keltek életre az idők során. Közös ismertetőjelük még, hogy az első alkotást kivéve, - mely a kontrasztot hivatott érzékeltetni később készült társaival - arany árnyalatban tündökölnek.

Határozottan csiga motívumot bemutató medál. Összefonódott felső résszel. A későbbiekben is megfigyelhetjük majd ezt a közkedvelt, viszonylag könnyen kivitelezhető formát.
Korai időkből, ie. 3000-2000-ből származó csiga alakot ábrázoló fülbevaló. Melyet apró galambok díszítenek.
Leheletvékonynak tűnő arany maszk, Shang dinasztia nyomán fennmaradva.
Ékszergyűjtemény, mely jól ábrázolja a gyakran használt formákat,megoldásokat. Fellelhetjük a csiga motívumot, levél formát erezettel és a karikára formázott fülbevalókat.
Az előzőekben említett karika fülbevaló pár.
Macska formát ábrázoló arany lemezből kialakított fülbevaló. Melyen mélyedések kialakításával hozták létre a kívánt mintázatot. Pontokat, vonalakat, arc formát.
Feltehetően medálként, fülbevalóként használt függő, melyen jól kivehetőek a virág motívumok. Alaposan megvizsgálva megláthatjuk, hogy aprónál is apróbb gömbök segítségével díszítették a virág formákat
Ismeretlen művész által aprólékos kidolgozással készített csónak alakú fülbevaló. A görög civilizáció egy ékessége, melynek recés díszítése részletekbe menő, gondos kivitelezésre utal.
Kígyót ábrázoló karperecet látunk időszámításunk előtti 3.-2. évszázadból. Érdekessége a karkötőnek ha közelről megfigyeljük, hogy minden egyes pikkelyen még az erezeteket is fellelhetjük.
Lélegzetelállító milliméterekig megtervezett és kivitelezett ékszergyűjtemény, melyet különböző kövekkel is díszítettek az alakábrázoláson kívül.
Az előzőekhez hasonló csodálni való részletesség jellemzi a képen látható fejdíszt, hajhálót. Megjelennek több színben gyöngyök, valamint láncok egyaránt.
Credits: All media
This user gallery has been created by an independent third party and may not always represent the views of the institutions, listed below, who have supplied the content.
Translate with Google
Home
Explore
Nearby
Profile