Papp Eszter Zöldeskék Gyűjteménye

Ebben a gyűjteményben olyan ókori állatokat ábrázoló gyűjtöttem, amik zöldeskék árnyalatban maradtak ránk. Gyönyörű színhatások mellett néha szinte megdöbbentő pontossággal formálták meg az állatokat, és fantázia lényeket is találhatunk, amelyek a valóságban nem léteznek. Anyaguk, kő vagy bronz. Masszív tömör hatású, de többnyire kisebb méretű tárgyakat kerestem.

Tigrist ábrázoló, jócskán megkopott állapotú, de láthatóan kékes zöld színe van.
Víziló ábrázolás, finoman megmunkált részletesen csiszolt munka, felületén díszítő elemként fekete minták láthatók.
Mi a különleges ebben a vízilóban? Ha jobban megnézzük, ez már egy másik kép, szinte azt hihetnénk, hogy az előzőleg látott munkát erről másolhatták, mert ennek a műnek korábbi a keletkezése.
Hihetetlenül eredeti béka ábrázolás, annak ellenére, hogy a kép címe csak simán Béka, elgondolkodnék azon, hogy készítője vajon találkozott-e már nyílméreg békával, mert nagyon hasonlít rá.
Nem maradhatnak ki a madarak, ebben a munkában különleges díszítő elem a görögös minta, és a geometrikus vonalak is nagyon érdekes hatást nyújtanak.
Csigavonallal érzékeltetett szárny nem más, mint mesteri módon ábrázolni valamit, ami ott van de nem úgy néz ki a valóságban. Szinté zöldeskék állatábrázolást láthatunk.
Ha megnézzük a galéria három madár ábrázolását, nem tudunk elvonatkoztatni, hogy hasonló elemeket láthatunk bennük, csak úgy mint a víziló párosnál. Karcolt minták, és szögletes elemek, csigavonalak.
A fantázia már az ókorban is működött, lehet látni, hogy állatábrázolás, de ha szétnézünk a világban csak legfeljebb hasonlít valamire, de nem mondhatnánk, hogy teljes mértékben valódi állatról mintázott.
A majom ábrázolás kifinomult, és azért választottam, hogy érzékeltessem a türkíznek egy sötétebb árnyalatát is. A zöldeskék árnyalat attól függően változik, hogy zöldből vagy kékből tartalmaz-e többet.
Macskafélék családjába tartozó állat ismerhető fel, az erősen megkopott műben.
Credits: All media
This user gallery has been created by an independent third party and may not always represent the views of the institutions, listed below, who have supplied the content.
Translate with Google
Home
Explore
Nearby
Profile