Modern Konst

Här är mitt galleri med målningar jag tycker visar ett samband till Vincent van Goghs målning The Starry Night.

Alla målningarna jag valt ut till mitt galleri har på något sätt samband med färgställningen och på vissa sättet att måla på. Det är målade under ungefär samma period (inte riktigt alla) och tittar man på dem alla på en gång kan man se likheter.

Jag tycker att den här bilden och The Starry Night har ett samband dels med färgskalan och även att för att den är målad på ett grövre sätt och inte med små noggranna penseldrag och det gör att den är lite tuffare.
Den här målningen har samma färgskala men är egentligen inte lik The Starry Night då den är mycket noggrant målad med många detaljer. Men ljuset är detsamma och de är båda målade med olja på duk.
Färgnyansen på denna målningen finns även i Starry Night. Den är även denmålad med olja på duk, och sättet att skugga och visa solstrålarna med ljusa sträck är detsamma.
Jag tycker att sambandet mellan van Goghs målning och denna syns direkt när man tittar på den. Färgskalan är den samma och även motivet till viss del, med stadssiluetten i horisonten. Målningarna är inte målade på samma sätt, The Starry Night med olja på duk och Battersea Bridge med pastellkrita på papper. Men jag tycker att tavlorna är lika då de båda symboliserar
Credits: All media
This user gallery has been created by an independent third party and may not always represent the views of the institutions, listed below, who have supplied the content.
Translate with Google
Home
Explore
Nearby
Profile