havo di mooi vs lelijk

Christ in the House of Martha and Mary, Pieter Aertsen, 1553, From the collection of: Museum Boijmans Van Beuningen
Ik heb dit schilderij als mooi uitgekozen omdat over heel het schilderij alles erg gedetailleerd is. Meestal focust de schilder zicht op 1 punt en vervaagt de rest door er minder aandacht aan te besteden of door minder details te gebruiken. Maar in dit schilderij zie je dat alles over het algemeen in het middelpunt word gezet. Ik vind het ook erg mooi dat heel het schilderij vol is en niet maar op 1 plek iets gebeurd. Ondanks dat het schilderij druk is en vol vind ik dat het rust uitstraalt door het gebruik van rustige donkere kleuren.
Military funeral, Isaac Israëls, 1882, From the collection of: Gemeentemuseum
De militaire begrafenis van een jager vind ik erg mooi. Alle militairen staan bij het graf van de jager. De kleuren zijn erg donker en er is weinig/geen licht. Ik vind het mooi om te zijn dat alle militairen rouwen bij de begrafenis.
A laughing peasant, Adriaen van Ostade, 1640 - 1640, From the collection of: The Kremer Collection
Dit schilderij spreekt mij niet aan. Ik zag dit schilderij al snel en ik vond hem meteen al niet mooi, vandaar deze keuze. Het schilderij heeft erg donkere kleuren, dat vind ik niet mooi, het ziet er droevig uit. Je ziet een man die nou niet bepaald heel erg blij kijkt.
8.07.13, Kid Lew, 2013-08-07, From the collection of: Street Art NYC
Ik vind dit mooi omdat ik van street art hou. Ook vooral omdat er veel gebruik gemaakt word van felle kleuren en drukke afbeeldingen
Tour Paris 13, 9ème étage, Appartement N° 991, Maz, 2013, From the collection of: Street Art 13
ik vind dit kunst omdat het het anders is dan alle andere kunst. Het is apart en dat vind ik er juist mooi aan. Het kunstwerk is gemaakt in 3D en dat vind ik er juist zo gaaf aan. Kunst betekend niet zo veel voor mij maar als ik naar kunst moet kijken kijk ik liever naar dit dan naar een schilderij ofzo.
Lyndra by the Blue Pool, Dorset, Derwent LEES, 1913, From the collection of: Art Gallery of South Australia
Ik vind dit super lelijke kunst want het is heel ongedetaileerd. Het zijn alleen maar gekleurde stippen en je ziet nog maar net wat het is. Het is heel abstract geschilderd dus ik vind het total niet mooi. Ook vind ik het heel lelijk omdat het weer het zelfde is altijd er is niks orgineel aan
The rainbow, Willem Roelofs, 1875, From the collection of: Gemeentemuseum
Ik vind het een mooi schilderij met kleurovergang, ik zie er ook een betekenis in. Het kunstwerk is niet heel erg gedetaileerd. Maar dat doet er niet toe. Ik zie aan de voorkant een donkere kleur met koeien en een man of vrouw. En ik zie een regenboog. Ook dese is niet heel erg in kleur.
The enchanted castle, Matthijs Maris, 1851 - 1917 (active), From the collection of: Gemeentemuseum
Als ik naar de schilderij kijk zie ik geen diepte of een verschil in donker en licht. Er is maar 1 kleur die naar voren komt en dat is bruin, ik vind het lelijk omdat ik er niet veel in zie terwijl dat juist moet in een schilderij. In de titel staat ook , het betoverde kasteel , ik vind er niks betoverend aan en je ziet de kasteel amper.
Dutch Landscape, Johan Barthold Jongkind, 1862, From the collection of: The Museum of Fine Arts, Houston
Ik vind dit mooi, omdat het kleurgebruik heel mooi afgestemd is, het zijn rustige kleuren. De diepte in het schilderij is realistisch geschilderd.
Shell cart, Jan Hendrik Weissenbruch, circa 1890, From the collection of: Gemeentemuseum
Ik vind dit lelijk, omdat het grof en vlekkerig geschilderd is en heel somber is door de kleuren die zijn gebruikt.
The 'Golden Bend' in the Herengracht, Seen from the East, Gerrit Adriaensz. Berckheyde, 1671 - 1672, From the collection of: Rijksmuseum
In dit schilderij zie je de Herengrachten, dit schilderij sprak mij aan omdat het net leek of het een foto was. De huizen en het water zijn gedetailleerd. Door de schaduwen van de huizen en de verschillende lichten in het schilderij zie je goed dat er diepte in zit. Door de stilstaande water wat is getekend straalt het voor mij rust uit en je ziet voor de rest ook niemand.
The sense of taste, Jan Miense Molenaer, 1600 - 1700, From the collection of: The Kremer Collection
Mening: In dit schilderij zie je een jongen met een glas in zijn hand met een soort stok in zijn mond, dit schilderij spreekt mij totaal niet aan omdat de schilderij hele sombere kleuren heeft waardoor het er saai uitziet en zelfprotreten vind ik nooit echt bijzonder en ook de achtergrond is heel eentonig.
Home, Ireneusz Pierzgalski, 1971, From the collection of: Muzeum Sztuki, Łódź
Waarom: Ik vind het erg gaaf hoe er vijf foto’s samengevoegd zijn die samen weer één foto vormen, en de foto die ze vormen vind ik erg gaaf ook.
Untitled, Os Gêmeos, 2010, From the collection of: MAM, Museu de Arte Moderna de São Paulo
Waarom: Ik vind niet dat dit een echt onderwerp heeft, en mocht dit het wel hebben dan zou ik het nog steeds niet mooi vinden, want het spreekt me totaal niet aan en ik vind dit totaal niet kunstzinnig.
The Glorification of the Virgin, Geertgen tot Sint Jans, 1490 - 1495, From the collection of: Museum Boijmans Van Beuningen
Ik vind het werk mooi omdat het veel beeldaspecten heeft. Het kunstwerk is erg in details geschilderd en dat spreekt me wel aan. Het heeft mooie en opvallende kleuren waardoor het schilderij gelijk een stuk interessanter lijkt. Op het schilderij zie ik een vrouw (Maria) met een rode lange jurk aan en een kroon op haar hoofd. Ze heeft ook een kind in haar handen (Jezus) . Ik zie ook aan de randen mensen met allemaal verschillende materialen in hun handen. Over het algemeen vind ik het een mooi schilderij en ik vind het ook wel interessant om naar te kijken.
View of Swanage Bay Dorset, Unknown artist, 1816, From the collection of: Yale Center for British Art
Ik vind dit een lelijk schilderij omdat er helemaal geen details in voor komen. Er komen vrij weinig beeldaspecten in voor. Naar mijn zeggen: GEEN!. Ik vind dit echt een heel lelijk schilderij. Op dit schilderij zie je een kust met een huisje en een zee. Dit schilderij betekent voor mij echt helemaal niks.
PH-129, Clyfford Still, 1949, From the collection of: Clyfford Still Museum
Ik vind dit kunstwerk mooi, omdat het iets moderns is voor die tijd en omdat je veel details in het kunstwerk ziet. De verschillende kleuren samen vormen een groot geheel. Ik vind wel dat dit soort kunst meer in een huis thuis hoort dan een museum, omdat het een positief effect in je leefruimte kan zijn. Ook is de lichtwerking over het doek verspreid waardoor heel het doek goed opvalt.
The Starry Night, Vincent van Gogh, 1889, From the collection of: MoMA The Museum of Modern Art
Ik vind dit kunstwerk niet mooi, omdat het naar mijn mening slonzig in mekaar is gemaakt. Je oog valt vooral op de maan en de donkere struik links beneden waardoor de rest van het schilderij minder opvalt.
Pistol, Ham, Myung Su, 2008, From the collection of: Korean Art Museum Association
Ik vindt dit een mooi schilderij omdat het erg origineel is en het heeft mooie kleuren. Op het schilderij zelf zie je duidelijk een pistool vorm.
Abu Simbel, 9:00 am, 8 February 1867 (372A), Edward Lear, 1867, From the collection of: Yale Center for British Art
Dit schilderij spreekt mij niet echt aan omdat het heel saai is, het schilderij heeft weinig kleur en er gebeurd vrij weinig, het is alleen een soort van berg
Landscape with Waterfall, Jacob Isaacksz van Ruisdael, Around 1668, From the collection of: Rijksmuseum
In dit schilderij is een landschap te zien met een kleine waterval. Dit schilderij spreekt mij aan omdat ik het landschap erg mooi geschilderd vind. De waterval, de rotsen, de omgevallen boom, de bomen achterin, de wolken en de lucht zelf vind ik gedetailleerd geschilderd en dat spreekt mij aan, het is realistisch. Door de schaduwen van de bomen, en het lichte gedeelte van de waterval lijkt het voor mij dat het goed te zien is dat er diepte in zit. Ook door de wolken en de lucht en het landschap achterin zie je goed dat er diepte in zit. Het schilderij is afgesneden want je ziet aan de zijkanten dat het landschap nog doorloopt. Dit schilderij betekend voor mij rust. Je ziet enkel een natuurlandschap en verder niets, dat geeft mij rust.
The Shakspeare Club, Montreal, Cornelius Krieghoff, 1847/1847, From the collection of: McCord Museum
In dit schilderij is een Shakspeare Club geschilderd, ze zitten met z’n allen aan een tafel en zitten bier (gok ik) te drinken en de persoon op de voorgrond, in zijn beige jas, zit te roken. Het schilderij is wel met diepte gemaakt omdat je ook nog een groepje mensen op de achtergrond ziet staan en door de tafel die schuin staat. Door de donkere kleuren die zijn gebruikt toont het somber en dat vind ik niet mooi bij dit schilderij en daarom spreekt het mij ook niet aan. Het schilderij spreekt mij ook niet aan omdat het een beetje eentonig is, iedere persoon is ongeveer hetzelfde geschilderd, iedere persoon heeft enkel net een ander pak aan. Er zit wel schaduw in maar niet in de zin dat ik er gelijk bij denk dat het door de diepte komt. Dit schilderij betekend voor mij drukte omdat er veel mensen op zijn afgebeeld en dat het voor mij niet echt een emotie oproept.
Boys herding donkeys, Willem Maris, 1865, From the collection of: Gemeentemuseum
Ik vind dit schilderij mooi, want het is erg gedetailleerd, de kleuren die hierin zijn gebruikt zijn donkere kleuren wat meer betekenis aan het schilderij geeft, het is een ruimtelijke schilderij, en de lichtinval helpt daarbij, zodat je meer dan alleen de jongetjes en de ezels ziet, want nu zie je ook wat er op de achtergrond gebeurd.
Card players, Theo van Doesburg, 1916/1917, From the collection of: Gemeentemuseum
Ik vind dit schilderij lelijk, want ik zie niet veel in dit schilderij, alleen maar mensen die kaarten, het is veel minder gedetailleerd er gebeurd niet veel, de kleuren die hierin gebruikt worden zijn wat lichtere kleuren, maar dat geeft geen andere betekenis aan het schilderij, het is niet ruimtelijk geschilderd. Het enige wat je ziet is mensen die aan het kaarten zijn en iemand die toekijkt, dus vind ik dit een lelijk schilderij.
King's Parade, Cambridge, Thomas Malton the Younger, between 1798 and 1799, From the collection of: Yale Center for British Art
Mooi Waarom: de lichte kleur van het gebouw spreekt mij erg aan. het beeldaspect is kleur en licht. Wit valt altijd op en daarom ga je daar ook naar kijken
lelijk Waarom: je ziet amper wat. Lijkt net een gewoon schilderij waar je even niet op hebt gelet en dat een klein kind even mij krijt erover heen heeft gekrast.
Home
Explore
Nearby
Profile