Loading

The gateway, surrounded in bronze, marks the new entrance to the Shrine through the Entry Courtyard. The Visitor Centre was the creation of architects Ashton Raggott McDougall. The requirement for improved physical access was addressed by creating a new entrance at ground level and two gently sloping courtyards that would allow all to enter the Shrine. Those who had never been into the Sanctuary could now do so for the first time, entering the interior spaces of the Shrine by lifts.

Details

  • Title: New entrance to the Shrine
  • Creator: ARM Architecture
  • Date Created: 2003
  • Location: Melbourne, Australia
  • Image credit: © John Gollings
  • Type: Architecture
  • External Link: Shrine of Remembrance

Get the app

Explore museums and play with Art Transfer, Pocket Galleries, Art Selfie, and more

Recommended

Google apps