Loading

WALT DISNEY CONCERT HALL EXTERIOR

Vern Evans

LA Phil

LA Phil
Los Angeles, CA

The first view of Walt Disney Concert Hall most people see is the curving stainless steel skin of the building’s exterior. Resembling silver sails, the curves echo the billows in the auditorium and play off the bowed cornice of the Dorothy Chandler Pavilion, forging a link between new and old.

In architect Frank Gehry’s original design, Walt Disney Concert Hall was intended to be clad in stone. After receiving much acclaim for his titanium building in Bilbao, however, he was urged to change the stone to metal. With this new material Gehry was able to tweak the shape of the exterior, creating the iconic silver sails we see today.

Details

  • Title: WALT DISNEY CONCERT HALL EXTERIOR
  • Creator: Vern Evans

Get the app

Explore museums and play with Art Transfer, Pocket Galleries, Art Selfie, and more

Recommended

Google apps