Antonio Da Monza

Fra Antonio da Monza was een Italiaanse miniaturist die tussen 1480 en 1505 in Milaan en Rome actief was. Hij kwam uit Monza in Lombardije. Hij was ingetreden bij de orde van de Franciscanen.
Antonio da Monza signeerde een missaal dat hij tussen 1492 en 1503 maakte voor Paus Alexander VI en kon aan de hand daarvan geïdentificeerd worden. Het boek werd in de 19e eeuw in losse folia opgedeeld. Enkele bladen bevinden zich in de Albertina in Wenen, waaronder het gesigneerde titelblad dat het Pinkstergebeuren voorstelt. In de British Library worden eveneens 3 folia uit dit handschrift bewaard als Additional 35254D-F. Op basis van stilistisch onderzoek werden enkele andere werken aan deze miniaturist toegewezen.
Het eerste is een Graduale dat nu bewaard wordt als Ms. Ludwig VI 3, in het Paul J. Getty museum. Het manuscript is ruim 64 x 43 cm groot. Antonio di Monza versierde de marges met een overvloed aan decoratieve en figuratieve illustraties. De antieke motieven die hij gebruikt tonen duidelijk de invloed van de antieke erfenis op de renaissance kunstenaars.
Show lessRead more
Wikipedia

Discover this artist

5 items

More art movements

Google apps