This museum route takes you along the highlights of our collections.

Collectie Egypte
Egypte is het land van machtige farao's, fascinerende mummies en ontelbare goden. De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de tien belangrijkste in de wereld.
Collectie Romeinen
De Romeinen zijn een onuitputtelijke bron voor schrijvers en filmmakers, en hebben het zelfs tot striphelden gebracht. Of het nou om techniek, samenleving, oorlogsvoering, kunst of politiek gaat: de Romeinen waren hun tijd ver vooruit.
Collectie oude Nabije Oosten
Het Nabije Oosten is voor archeologen het gebied van Turkije tot en met het Arabisch schiereiland, en van Libanon tot Afghanistan. Door de uitwisseling tussen talloze culturen vormt het een onmisbare schakel tussen het oude Egypte en de Grieken en Romeinen. 
Collectie Grieken
De cultuur van de oude Grieken is nog altijd een rijke inspiratiebron voor hedendaagse kunst en wetenschap.
Collectie Nederland in de Romeinse tijd
Rond het begin van de jaartelling kwamen de Romeinen naar Nederland. De Rijn werd de natuurlijke grens van hun rijk in Noordwest-Europa. Daarom bouwden ze vooral langs de Rijn hun nederzettingen en forten.
Collectie Nederland prehistorie
De collectie Prehistorie en Middeleeuwen biedt u het enige complete overzicht van de archeologische geschiedenis van Nederland. De voorwerpen overbruggen een enorme tijdspanne. Maar liefst 300.000 jaar geschiedenis komt aan bod.
Collectie Nederland Middeleeuwen
De collectie Prehistorie en Middeleeuwen biedt u het enige complete overzicht van de archeologische geschiedenis van Nederland. De middeleeuwse collectie bevat vele pronkjuwelen van de Nederlandse archeologie, zoals de 'fibula van Dorestad'.
Highlights
Credits: Story

Rijksmuseum van Oudheden (National Museum of Antiquities), 2016

Credits: All media
The story featured may in some cases have been created by an independent third party and may not always represent the views of the institutions, listed below, who have supplied the content.
Translate with Google
Home
Explore
Nearby
Profile